Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

BARUM CZECH RALLY ZLÍN - uzavírky a komplikace v dopravě

ZLÍNSKÝ KRAJ: Speciální telefonní linka pro veřejnost: 974 666 555. 

V rámci bezpečnostního opatření na letošní Barum rally je již od úterý v permanenci několik desítek policistů. Ti dohlíží nejen na veřejný pořádek a bezpečnost návštěvníků soutěže, ale i na dodržování pravidel silničního provozu. V průběhu úterní a středeční fáze opatření jsme zaregistrovali 154 dopravních přestupků, přičemž nejčastějším přestupkem bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti, a to v 95 případech. Ze strany závodníků rally policisté zjistili jeden přestupek překročení rychlosti v obci Velký Ořechov – 65m/h.

Již dnes večer bude uzavřeno centrum Zlína (od 22:45 do 1:30 hodin), neboť se v této době účastníci soutěže mohou seznámit s tratí zítřejší městské rychlostní zkoušky.

Páteční uzavírky a dopravní omezení

V pátek od 6:00 do 14:00 hodin se uskuteční tzv. shakedown a kvalifikační rychlostní zkouška. Ta se pojede mezi obcemi Komárov a Pohořelice. Lze předpokládat zvýšený provoz v okolních městech, zejména v Otrokovicích a Napajedlech.
 

Poté se již veškerá pozornost přesune do centra Zlína, neboť právě zde se od 16:00 hodin uzavře okruh vymezený pro první rychlostní zkoušku celé soutěže. Vzhledem k velkému počtu diváků, uzavírkám a omezeným parkovacím možnostem doporučujeme návštěvníkům, aby svými vozidly nejezdili až do centra města, ale aby parkovali v okrajových částech Zlína a na městskou rychlostní zkoušku se vydali pěšky či městskou hromadnou dopravou. Předpokládané otevření uzavřených komunikací je v 1:00 hodin.
 

V pátek doporučujeme zcela se vyhnout silnici I/55 mezi Uherským Hradištěm a Otrokovicemi, především pak úseku Napajedla – Otrokovice, kde musí řidiči očekávat dlouhé zdržení v důsledku jednak probíhajících stavebních prací a jednak v důsledku rally. 


Sobotní rychlostní zkoušky

RZ Březová: projíždí obcemi Nové Dvory, Březová, Slušovice a Hvozdná. Dopravní komplikace lze očekávat i v Hrobicích a v obci Veselá (uzavření trati v 7:16 hodin, otevření v 21:21 hodin).

RZ Semetín: projíždí mezi obcemi Vsetín, Semetín a Hošťálková (uzavření trati v 9:14 hodin, otevření v 23:19 hodin).

RZ Halenkovice: projíždí mezi obcemi Halenkovice, Žlutava, Bělov. Komplikace v dopravě lze očekávat i v Napajedlech (uzavření trati v 11:12 hodin, otevření v 23:42 hodin).

RZ Kostelany: projíždí obcemi Bunč, Kostelany, Milovice. Komplikace v dopravě lze očekávat i v obích Zdounky, Cvrčovice, Roštín (uzavření trati 12:05 hodin, otevření 0:20 hodin)

Nedělní rychlostní zkoušky
 

RZ Maják: projíždí na úseku mezi Zlínem – Malenovice a Zlínem – Maják (uzavření trati v 5:43 hodin, otevření v 16:45 hodin).

RZ Pindula: projíždí na úseku Zlín- Kudlov, Zlín- Jaroslavice, Zlín- Pindula, Želechovice nad Dřevnicí, Lípa (uzavření trati 7:26, otevření 17:28 hodin)

RZ Kašava: projíždí mezi obcemi Všemina, Trnava, Podkopná Lhota, Vlčková, Kašava, Držková a Lukov (uzavření trati v 8:14 hodin, otevření v 18:16 hodin).

Hustý provoz a dopravní komplikace mohou v neděli po 16. hodině nastat i v centru Zlína, neboť se zde (konkrétně na náměstí Míru) uskuteční slavnostní vyhlášení vítězů letošní Barum rally.

Další komplikace v dopravě

Další komplikace v dopravě mohou potkat návštěvníky ZOO Lešná. V sobotu z důvodu uzavírky příjezdové trasy ve Slušovicích a v neděli z důvodu uzavírky silnic mezi obcemi Držková a Kašava nebude možný příjezd ve směru od Bystřice pod Hostýnem a Ratiboře přes Lukov. V obou dnech je nutné si naplánovat cestu přes Zlín buď od Vizovic, nebo od Holešova.

V pátek a během víkendu doporučujeme se Zlínu a okolí zcela vyhnout, v případě že to není možné, tak doporučujeme vyrazit s dostatečným časovým předstihem a případně využít speciální linku pro veřejnost, kde policisté operačního střediska poradí řidičům případnou dostupnou cestu do zvoleného cíle. 


Speciální linka pro veřejnost  974 666 555 – je v provozu od čtvrtka od 6,30 hodin do neděle do 18 hodin

  • Dopravní informace
  • Informace o uzavírkách
  • Informace o aktuální dopravní situaci
  • Informace o objízdných trasách

15. srpna 2019, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem