Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Barum Czech Rally Zlín 2022 - čtvrtek

ZLÍNSKÝ KRAJ: Dnes i zítra večer bude uzavřeno centrum Zlína. 

Včera jsme zahájili bezpečnostní opatření, které souvisí s blížící se motoristickou soutěží Barum Czech Rally Zlín 2022. Opatření je aktuálně zaměřeno především na dodržování pravidel v silničním provozu. Policisté včera zkontrolovali bezmála stovku motorových vozidel a zaevidovali 56 dopravních přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo stejně jako v jiných letech překročení nejvyšší povolené rychlosti, a to ve 47 případech. Ze strany účastníků letošní Barum rally jsme zjistili tři přestupky, ve všech případech šlo o překročení rychlosti. Bezpečnostní opatření bude pokračovat i v následujících dnech.
První rozsáhlá uzavírka, která ovlivní dopravní situaci přímo v centru Zlína, je naplánována na dnešek, konkrétně od 22:45 do 1:30 hodin. Jednotliví jezdci mají v tomto časovém úseku prostor k seznamovacím jízdám městské rychlostní zkoušky, která v pátek oficiálně odstartuje letošní Barum rally. Po tuto dobu bude průjezd centrem Zlína značně omezen. V pátek bude trať městské rychlostní zkoušky uzavřena již od 16:30 hodin a se zprůjezdněním centra Zlína se počítá až hodinu po půlnoci.
Již od brzkého pátečního rána budou pro běžný provoz uzavřeny komunikace v blízkém okolí obcí Žlutava a Bělov, neboť se tam uskuteční kvalifikační rychlostní zkouška. Trať bude uzavřena v 6 hodin ráno a její otevření je naplánováno na 14 hodinu. Apelujeme na dodržování dopravního značení a pokynů policistů či pořadatelů.  
Další informace k Barum Czech Rally Zlín 2022 (včetně uzavírek) najdete na oficiálních stránkách pořadatele www.czechrally.com .

25. srpna 2022, nprap. Petr Jaroš

Odkazy do noveho okna

rally foto

rally foto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem