Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bar zapálil provozovatel

VSETÍNSKO: Dnes ho kriminalisté obvinili ze čtyř trestných činů.  

Sezónní bar v Bystřičce zapálil provozovatel. K požáru se policistům při výslechu doznal. Muže jsme zadrželi v neděli večer při vloupání do chaty ve Velké Lhotě. Dnes jsme mu sdělili obvinění ze čtyř trestných činů.
 
Minulé úterý v noci kompletně shořel v katastru obce Bystřička sezónní bar, kdy škoda přesáhla 1 milion korun. Nájemce zničené budovy se nám nedařilo v minulém týdnu vypátrat. Šetřením policistů a hasičů na místě požářiště, kde byl povolán i pes na vyhledávání akcelerantů, se zjistilo, že objekt s největší pravděpodobností zapálil právě provozovatel restaurace, proto jsme po něm vyhlásili pátrání a zajistili předběžný souhlas k zadržení. V neděli v noci policisté z Jablůnky třicetiletého provozovatele restauračního zařízení z Ostravy zadrželi při vloupání do rekreační chalupy ve Velké Lhotě. Muž skončil v policejní cele. Kriminalistům při výslechu doznal, že bar zapálil úmyslně, protože se nepohodl s majitelem objektu. Při prověřování jeho další trestné činnosti jsme zjistili, že má na svědomí i vloupání do rekreační chaty v Malé Bystřici a lesní chatky ve Velké Lhotě. V rekreační chatě několik nocí přespával a vařil si jídlo. Z objektů si odnesl i peněženku s platebními kartami, doklady a penězi. Celkem má tedy na svědomí tři vloupání do objektů.  
 
Vsetínští kriminalisté třicetiletému muži dnes sdělili obvinění z trestných činů: poškození cizí věci, porušování domovní svobody, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu podle zákona hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Dnes v jednu hodinu odpoledne kriminalisté muže propustili na svobodu.
 
 
6. listopadu 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem