Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bankovní loupež

Pražští kriminalisté pátrají po lupiči, který včera s pistolí v ruce přepadl banku. Při útěku pak musel vyrazit dveře. 

Kriminalisté z druhého oddělení druhého policejního obvodu se od včerejšího dne zabývají loupežným přepadením banky na Tilleho náměstí. Krátce před polednem do pobočky přišel neznámý maskovaný muž a s pistolí v ruce zamířil přímo k přepážce. Tam odstrčil před ním stojící zákaznici a pod pohrůžkou zbraně si od pokladní vynutil vydání finanční hotovosti v řádech desetitisíců korun. Poté ještě ze země sebral pár bankovek a z místa se snažil co nejrychleji zmizet. Pokladní však během výdeje peněz omylem stiskla tlačítko s magnetickým uzamykáním dveří a pachatele tím uvnitř uvěznila. Jeho touha po svobodě a strach z dopadení byl ale natolik silný, že dveře po krátkém lomcování vyrazil a i s lupem z místa utekl.

Celou loupež zachytily bezpečnostní kamery. Pachatel si svůj obličej sice částečně maskoval šálou, nicméně i přesto by ho mohl někdo poznat.

Popis: Muž světlé pleti ve věku okolo 30 až 35 let. Měl mohutnou, zhruba 180 až 185 centimetrů vysokou postavu. Obličej si maskoval nákrčníkem nebo šálou černé barvy a na hlavě měl nasazenu tmavě šedou čepici. Na sobě měl zimní bundu tmavě modré barvy s oranžovým znakem ve tvaru písmene „V“ na levém rukávu. S sebou měl rozepínací batoh tmavé barvy. Na rukou měl nasazené pravděpodobně pletené rukavice. V této souvislosti je nutno zmínit, že podezřelý musí být nadměrně fyzicky zdatný, neboť magneticky uzamčené dveře vyžadují k otevření enormní sílu.

Touto cestou se kriminalisté obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání. Veškeré informace k podezřelému muži na záznamu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Bc. Iveta Martínková -  22. 1. 2016

vytisknout  e-mailem