Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Bandog - "pes z řetězu"

Štěpánovice – hlídka policistů z Inspektorátu cizinecké policie České Budějovice si musela poradit s tím, kam umístit 60 kg vážícího psa.  

     Včera, 5. května 2009, ve 20.00 hodin hlídka Inspektorátu cizinecké policie v Českých Budějovicích řešila nevídané starosti se psem zadrženého majitele. Při pobytové kontrole na Budějovicku v obci Štěpánovice prokazoval na výzvu policisty svoji totožnost sedmadvacetiletý muž české státní příslušnosti. V policejních evidencích bylo zjištěno, že dne 20.1.2009 byl na muže vydán příkaz k zatčení Okresním soudem v Jindřichově Hradci pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Zadržený muž byl podle zákona o Policii ČR omezen na svobodě a eskortován do policejní cely v Českých Budějovicích.
     S ohledem na skutečnost, že zadržený muž měl u sebe psa amerického bandoga, situace nebyla o nic jednodušší. Jednalo se totiž o zápasnické plemeno psa, většího, než je americký pitbull teriér, jehož doslovný překlad zní „pes z řetězu“ díky účelu svého původu. Policejní hlídka neměla kam jej na služebně umístit a obrátila se proto s  žádostí o umístění psa na Městskou policii v Českých Budějovicích a v Třeboni, ale bohužel s negativním výsledkem. Konzultace se starostou obce Štěpánovice také nepřinesla žádné řešení, a tak si jeden policista naštěstí vzpomněl na pana Horáčka z Chlumu u Třeboně, který je majitelem psího útulku. Příběh dostal šťastný konec a pes byl za účasti majitele umístěn. Během dnešního dopoledne byl majitel psa předveden před soud a posléze propuštěn na svobodu, a tak jeho první cesta vedla do psího útulku v Chlumu u Třeboně.

vytisknout  e-mailem