Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Banální sousedský spor vyústil v násilí

ŠUMPERSKO - Po slovní přestřelce a krátké strkanici agresor úmyslně najel autem na svého protivníka. Nyní je obviněný z výtržnictví a z pokusu o těžké ublížení na zdraví. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let. 

V neděli 10. října odpoledne projížděl 57letý muž se svým synem v osobním vozidle po příjezdové cestě k domům v obci Loučná nad Desnou. Zastavil mezi domem a dřevníkem, u kterého soused zrovna natíral dveře pootevřené do cesty. To se mu nelíbilo, vyskočil z auta a začal jej slovně napadat a častovat vulgárními výrazy. Došlo mezi nimi také na krátkou strkanici. Do toho se vložil syn agresivního muže, který vystoupil z vozu a snažil se otce uklidnit. Ten usedl zpět za volant a poodjel. Pak však zařadil zpátečku a úmyslně prudce nacouval do nic netušícího souseda, kterého srazil na zem a zranil jej. Poškozený proto na místo přivolal policisty a také zdravotnickou záchrannou službu, která ho na ošetření převezla do šumperské nemocnice.

Kriminalisté 57letého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví.

por. Mgr. Marie Šafářová
14. října 2021

vytisknout  e-mailem