Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bagrem poškodil plynové vedení

HRADECKO - Přerušil dodávku zemního plynu do 38 odběrných míst v obci na Chlumecku  

Až roční vězení může hrozit za přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti devětadvacetiletému muži z Královéhradecka, který při výkopu jámy pro septik v Klamoši na Královéhradecku bagrem poškodil hlavní vedení zemního plynu do obce.

Událost se stala v neděli 4. prosince 2011 kolem čtvrt na dvě odpoledne. Muž při výkopových pracích na stavební parcele poškodil plynové vedení, ze kterého začal unikat plyn. Policisté a hasiči místo okamžitě zajistili až do příjezdu plynárenské společnosti. Pracovníci pohotovosti přívod plynu uzavřeli. Po osmnácté hodině byla dodávka plynu opět obnovena. Předběžná škoda je odhadnuta na 100 tisíc korun. Přesná výše škody bude poškozenou společností dodatečně upřesněna. Na místě byl přítomen i starosta obce.

Téhož dne (4. prosince 2011) o dvě hodiny dříve šestatřicetiletý dělník z Novobydžovska při provádění výkopu u domu pro kanalizační přípojku poškodil plynové vedení v obci Skřivany na Královéhradecku. Všichni obyvatelé dům opustili. Na místě zasahovali policisté i hasiči, kteří evakuovali osoby z domu. Místo a silnice, která vede bezprostředně okolo domu byly  uzavřeny. I v tomto případě pracovníci pohotovosti bezprostředně po oznámení uzavřeli přívod plynu. Provoz na komunikaci byl za necelou hodinu obnoven. Během celé havárie hasiči prováděli měření úniku plynu. Plyn nedosáhl výbušné koncentrace. Škoda nebyla dosud stanovena. Ke zranění osob nedošlo.

nprap. Anna Pešavová - 7. prosince 2011 (13:08)

vytisknout  e-mailem