Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Babička přišla o celý důchod

"Falešní brousiči nožů", "Usnul na návštěvě a přišel o peníze", "Neoprávněně odebíral energii" 

Další okradená seniorka
Že drzost pachatelů nezná mezí, tak o tom se přesvědčila babička z Krnova.
Dva dosud neznámí pachatelé zazvonili dne 12.10.2009 kolem 13,00 hodiny v Krnově na ulici Seifertova u dveří bytu 81leté ženy. Představili se jako brusiči nožů a nůžek a vešli za poškozenou do bytu. Žena si šla sednout do obýváku na sedačku a starší pachatel zůstal v předsíni a mladší muž šel za ženou do obývacího pokoje. Zde začal prohledávat zásuvky v obývací stěně. Když se poškozená zeptala co dělá, tak oba pachatelé z bytu odešli. Následně seniorka zjistila, že jí odcizili z peněženky v předsíni celý důchod ve výši 6 500 Kč. 
K popisu pachatelů policisté zjistili:
- mladší muž byl ve věku kolem 25let, tmavší barvy pleti, vysoký asi 160 cm, střední postavy, krátce střižených tmavých vlasů. Na sobě měl modré ošoupané rifle, světle šedou bundu na zip a pod ní kostkovanou košili. Na nohou měl světle hnědé botasky.
- druhý pachatel byl také tmavší barvy pleti, věk kolem 40 let, výšky okolo 165 cm, střední postavy, tmavých krátce střižených vlasů.
V souvislosti s tímto případem opět varujeme,  aby lidé do svých bytů nepouštěli neznámé osoby.
 
Usnul na návštěvě a přišel o deset tisíc
Krnovští policisté šetří nyní krádež peněz, které odcizil dosud neznámý pachatel spícímu muži.
V Krnově dne 11.10.2009 v bytě na ulici Žižkova usnul 40letý muž na návštěvě u své známé. V bytě se nacházely ještě další osoby a dosud neznámý pachatel mu z kapsy kalhot, které měl poškozený na sobě, odcizil pánskou peněženku s finanční hotovostí ve výši 10 tisíc Kč.
   
Neoprávněně odebíral elektrickou energii
Z trestného činu podvodu byl v těchto dnech obviněn krnovskými kriminalisty 41letý muž. Toho se měl dopustit tím, že od ledna 2006 do února letošního roku ve Starých Heřminovech neoprávněně odebíral v rodinném domě elektrickou energii. Využil nabídky dvou osob, kteří za úplatu opakovaně provedli neoprávněnou úpravu elektroměru. Snížili mu skutečnou spotřebu energii minimálně o 37 610 kWh. Způsobená škoda činí přes 197 tisíc Kč.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla  
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem