Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Až tříletý trest za hrozbu výbuchem

Policisté zadrželi pachatele takřka na místě 

     Dne 27. ledna 2011 oznámil ve večerních hodinách neznámý muž z veřejného telefonního automatu na linku 158, že na náměstí ve Všetatech vybuchne bomba a poté zavěsil.
      Na místo byly ihned vyslány hlídky z několika obvodních oddělení Policie ČR, mělničtí kriminalisté a psovod ze skupiny speciálních kynologických činností. Náměstí a okolí bylo uzavřeno a řádně zkontrolováno. Během kontroly nebyl nalezen žádný nástražný výbušný systém. Policisté během opatření kontrolovali třiačtyřicetiletého muže z Mělnicka, který se pohyboval v okolí náměstí. Kontrolovaný se na místě k činu doznal. Pohnutky jeho jednání nebyly zjištěny.
     V rámci šetření případu policisté zjistili, že se u muže nejednalo o první podobný skutek. Za výhružné telefonáty byl trestán již v minulosti. I z tohoto důvodu bylo proti němu dne 14. února 2011 zahájeno trestní stíhání pro spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.
 
Dne 15. února 2011
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem