Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Až tříleté vězení hrozí hokejovým fanouškům

ZLÍNSKO: Poklidný průběh utkání narušili tři fandové HC Olomouc hned dvakrát. 

V úterý 27. října 2015 proběhlo ve Zlíně v odpoledních hodinách bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku při hokejovém utkání mezi celky PSG Zlín a HC Olomouc. Téměř šest desítek policistů a necelé tři desítky městských strážníků dohlíželo na klidný průběh tohoto utkání, a to nejen v prostorách stadionu, ale i v jeho okolí a na příjezdových trasách.
 
Utkání sledovalo téměř pět tisíc fanoušků, z toho 430 diváků hostů. V průběhu utkání však tři fanoušci hostů ve věku devatenáct, dvacet a jednadvacet let porušili návštěvní řád stadionu tím, že byli v silně podnapilém stavu a rozhazovali odpadky. Policisté je zajistili a převezli k dalším úkonům na policejní služebnu, neboť se svým jednáním dopustili protiprávního jednání, a to konkrétně přestupku proti veřejnému pořádku, za což jim hrozí peněžitá sankce. Poté byli ze zajištění propuštěni.
 
Toto první zajištění jim však nestačilo a ve svém nevhodném chování pokračovali dál. Nedaleko podchodu bývalého areálu Svit se pustili dva z nich do potyčky s jinou skupinou fanoušků. Nejdříve se navzájem slovně napadali, poté se k nim přidal ještě jeden fanoušek, a ten ve druhé skupince napadl pěstí třiatřiceti letou ženu. Způsobil ji lehké zranění, které si vyžádalo ošetření v krajské nemocnici. Opět zde museli zasahovat policisté, kteří již podruhé řešili stejnou skupinu fanoušků. Ti jsou tentokrát podezřelí ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví. Policejní hlídka dva mladíky na místě napadení zadržela a převezla již podruhé na místní policejní služebnu. Třetí třicetiletý fanoušek z místa útoku utekl a policisté po něm pátrají. V případě prokázání viny jim za jejich jednání hrozí až tříletý pobyt ve vězení.     
 
 
30. října 2015, nprap. Mgr. Lucie Javoříková
 
 

vytisknout  e-mailem