Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Až dva roky za plyšáka

Takový trest může stihnout nenechavce, který odcizil plyšového zajíce z nákupního centra. 

Ke krádeži došlo jednatřicátého března v garážích jednoho z nákupních center v Nových Butovicích. Skutek samotný zachytily bezpečnostní kamery.

Plyšový zajíc o velikosti přibližně 150 cm byl umístěn na stojanu výjezdové závory, zřejmě jako ilustrace blížících se svátků. K této závoře přijel nedlouho před šestnáctou hodinou muž ve Škodě Octavii.

Ten nejprve vsunul parkovací lístek do skenovacího zařízení. Jakmile se zvedla závora, popadl zajíce, kterého „usadil“ na přední sedadla a z místa kvapem odjel.

Díky záběrům bezpečnostních kamer nebylo nic těžkého získat registrační značku, podle které poté policisté dohledali samotného jednatřicetiletého řidiče.

Tomu samozřejmě policistka prošetřující tento případ zavolala, aby zjistila, jak se vlastně věci mají. Ještě se téměř nestihla představit, kdy jí muž na druhé straně oznámil: „Přesně vím, proč voláte. Zajíce mám ještě v autě a v nejbližší době Vám ho přivezu“.

Poté si nenechavec domluvil s policistkou termín „návštěvy“ na policejní služebně, načež se včera skutečně dostavil a zajíce přinesl nepoškozeného sebou.

K celé události následně muž uvedl, že toto jednání je s největší pravděpodobností reakcí na jeho současnou složitou životní situaci. Zároveň uvedl, že zajíci nechtěl jakkoli ublížit, nebo ho znehodnotit.

Byť dotyčný svého jednání upřímně litoval, i tak mu hrozí tret odnětí svobody až na dva roky. Krádeží totiž způsobil škodu za víc jak čtrnáct tisíc korun.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 4. 2017

vytisknout  e-mailem