Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Automobilový specialista" zadržen

RYCHNOVSKO - Ukradl kola za více než 100.000 korun 

 „Specialistu na automobily“ včera zadrželi rychnovští kriminalisté. Pětadvacetiletý mladík z malé obce poblíž Rychnova nad Kněžnou se od května loňského roku do ledna letošního  6x  vloupal do prodejen automobilů. Do jednoho z autocenter poblíž města  se po první „návštěvě“ vrátil ještě  čtyřikrát , jednou ho zajímal autosalon přímo v Rychnově.
V  prodejnách  postupně ukradl 26 ks nových hliníkových kol s pneumatikami  z 11 vozidel značek škoda Fabia Combi, Škoda Roomster, Škoda Fabia, Škoda Superb, Chevrolet Cruze, Chevrolet Orlando a Škoda Octavia. Obviněný mladík si s sebou přinášel své vlastní nářadí a další pomůcky, potřebné k demontáži. Ukradené autosoučástky odvážel automobilem, v jednom případě je odvezl vozem „vypůjčeným“ z autosalonu, kterým popojel na místo, kde bylo připraveno jeho vozidlo. Zapůjčený superb zde ponechal, ovšem poškozený a bez všech 4 kol, která rovněž demontoval .
Spolu s autosalony neunikla jeho pozornosti  v lednu tohoto roku jedna z garáží na kraji města. Ke smůle majitele byla nezajištěná, a tak si obviněný přibral do sbírky kradených předmětů ještě  10 ks starých rádií před renovací a plechový regál na nářadí.
Všechny ukradené věci prodával obviněný hluboko pod cenou v bazarech.
Při přemisťování kradených věcí navíc muž řídil vozidlo zn. Peugeot  106 i přesto, že trestním příkazem rychnovského Okresního soudu má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do března roku 2013.
Obviněný odcizením věcí poškozeným způsobil škodu převyšující 100.000 korun.
Celková škoda za poškození věcí je rovněž vyčíslena na desítky tisíc korun.
Za obvinění z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí mladíkovi  nyní hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. března 2012

vytisknout  e-mailem