Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Automobil dědovi ukradl vnuk

PROSTĚJOVSKO - Navíc řídil namol opilý. 

Ve středu 2. října 2019 jsme v podvečerních hodinách přijali oznámení šestašedesátiletého muže z obce na Prostějovsku, že mu byl z garáže u domu odcizen automobil Opel Corsa v hodnotě 15 tisíc korun. Toho se měl v té době neznámý pachatel zmocnit tak, že nejprve z kabelky, kterou měl poškozený pověšenou v chodbě bytu, nezjištěným způsobem odcizil klíče od vozidla i garáže.

Informaci o odcizeném vozidle dostaly ihned všechny policejní hlídky a to se už po několika desítkách minut ukázalo jako klíčový krok k objasnění celé věci.

Před dvacátou hodinou hlídka policistů Prostějov 1 hledané vozidlo zjistila ve Vrahovické ulici v Prostějově. Po jeho zastavení policisté zjistili, že ho řídí šestadvacetiletý vnuk poškozeného. Policistům známý muž, s na svůj věk pestrou kriminální minulostí, byl navíc zcela zjevně pod vlivem alkoholu. To se potvrdilo i provedenými dechovými zkouškami, kterými policisté u muže změřili hodnoty 2,54 a 2,62 ‰ alkoholu v dechu.

Pro své jednání je muž nyní podezřelý z přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ty mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Mgr. František Kořínek

4. října 2019

vytisknout  e-mailem