Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Autobus zranil chodkyni na přechodu

ČESKÁ LÍPA - Mladá žena skončila v nemocnici. 

     Dnes ráno zhruba v 5.40 hodin  se na přechodu pro chodce poblíž křižovatky ulic U Nemocnice a  Purkyňova v České Lípě střetl autobus městské hromadné dopravy s 23 letou chodkyní. Mladá žena utrpěla při střetu s autobusem zranění, se kterými byla na ošetření převezena vozidlem rychlé záchranné služby do místní nemocnice. Na vině kolize je zřejmě řidič autobusu, který se pravděpodobně dostatečně nevěnoval řízení a chodkyni na přechodu přehlédl. Dopravní policisté nehodu dokumentovali v ranní dopravní špičce, což mírně zkomplikovalo dopravní situaci při výjezdu ze sídliště Špičák.  Některé linky MHD proto musely volit náhradní objízdnou trasu.

 

Během jedné noci tři vloupání

     Z neděle na pondělí řádil v jinak poklidné obci Skalice u České Lípy zloděj, který se tu vloupal do tří osobních vozidel.  Pachatel si vyhlédl například  osobní vozidlo značky Hyunday Pony, zaparkované na pozemku rodinného domku, u kterého nejprve neúspěšně páčil zámky dveří a poté proto rozbil skleněnou výplň okénka. Z vozu následně odcizil ovládací panel autorádia s CD přehrávačem. Způsobená škoda činí 7 tisíc korun. Neznámý se přes zámek dveří pokusil vniknout i do osobního vozidla značky Renault Megane, což se mu nepodařilo a do auta se nedostal. Přesto způsobil škodu za  5 tisíc korun. Po páčení třech zámků se mu nakonec podařilo vniknout do osobního vozidla značky Citroen, odkud odcizil  autorádio. Noční fantom způsobil třem majitelům vozidel škodu za celkem 21 tisíc korun. Po jeho totožnosti nyní pátrají novoborští policisté.

 

Za elektřinu neplatil

    Až tři roky odnětí svobody nyní hrozí 44 letému muži ze Strážska, který téměř dva roky odebíral "na černo" ze sítě elektrický proud.  Způsobil tím tak  škodu za 192 131 korun. Policisté ho již v této souvislosti obvinili z trestného činu krádeže. Obviněný se neoprávněně napojil na rozvaděč poté, co mu pracovníci energetických závodů pro nezaplacené faktury elektřinu odpojili. Podle přísloví "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne" , se pověstné ucho utrhlo při jedné z kontrol, které energetické závody provedly.

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem