Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Autobus porazil tři auta

RYCHNOVSKO - Vážně zraněnou ženu transportovali do Hradce Králové. 

Ranní dopravní nehoda v Rychnově nad Kněžnou zkomplikovala na několik hodin provoz na frekventované komunikaci. Vážně zraněnou ženu převezli záchranáři do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Svědek oznámil v podnělí 2. prosince 2013 v 8:16 dopravní nehodu v Rychnově nad Kněžnou na silnici č.I /14 u světelné křižovatky poblíž vlakového nádraží. Ve směru od Vamberku jel řidič autobusu zn. Mercedes Benz směrem na Dobrušku. Po projetí křižovatky pokračoval v přímém směru jízdy a náhle z dosud nezjištěných příčin vybočil vpravo ze svého jízdního pruhu do prostoru autobusové zastávky. Tam v tu dobu stála s osobním vozidlem zn. Nissan Primera sedmadvacetiletá řidička. Bus jí s vozem odhodil několik metrů na chodník, kde auto prorazilo zábradlí. Autobus dál pokračoval  přímo a pravým bokem narazil do zaparkovaného auta zn. Peugeot 306, ve kterém v tu chvíli seděl pětatřicetiletý řidič s tříletým dítětem. Peugeot po nárazu vletěl do před ním zaparkovaného vozidla zn. Fiat Marea a do fiatu poté narazil i autobus- Ve fiatu naštěstí v tu chvíli žádná osoba nebyla. Při střetu došlo k vážnému zranění řidičky nissanu, kterou záchranáři převezli do královéhradecké fakultní nemonicnice. Lehce zraněné dítě z peugeotu ošetřili zdravotníci v rychnovské nemocnice. Alkohol byl na místě dechovou zkouškou vyloučen. Škoda této dopravní nehody se vyšplhala na 181.000 korun.
Na místě zasahovaly všechny složky IZS spolu s městskými strážníky. Dopravu po dobu záchranných a odklizecích prací a dokumentovaní nehody řídili strážníci a policisté kyvadlově. 

V odpoledních hodinách vyjížděla hlídka se Skupiny dopravních nehod k havárii v Olešnici. Řidička vozu zn. Škoda 105 jedoucí směrem na Lično při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě strhla řízení vpravo, najela na krajnici a poté do oplocení rodinného domu, které prorazila a s autem skončila až ve srázu na zahradě. Alkohol policisté u devětasedmdesátileté řidičky dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie je odhadnuta na 7.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. prosince 2013
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

2.12. Olešnice u RK 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.12. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.12. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.12. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.12. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.12. Olešnice u RK 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem