Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto v potoce

Ke kuriózní dopravní nehodě došlo v úterý 12. srpna 2008 večer, kolem 20. hodiny. (Hlasová schránka 974 232 116) 

          Vše se odehrálo na parkovišti podél ulice Pohorská, v obci Kaplice. Sedmapadesátiletý řidič sjel z dosud nezjištěných příčin    s vozidlem Opel Astra po travnatém svahu z parkoviště do přilehlého potoka. Při tomto došlo k poškození předního a zadního nárazníku vozidla. Po sjetí do potoka řidič s vozidlem couval si 40 metrů v jeho korytě, kde posléze zastavil. Zde byl ve vozidle na místě řidiče přistižen přivolanou hlídkou Policie ČR, Obvodního oddělení Kaplice.
Kaplice-potok-12.8.2008.jpg Kaplice-potok-12.8.2008.jpg
            Dopravním policistům, kteří na místo poté dorazili řidič uváděl, že neví jak se vozidlo do potoka dostalo, že on s ním do potoka nesjel. Dále uváděl, že vozidlo řídil pouze v korytě potoka, kde ho našel a chtěl ho dostat ven.
            Při havárii vznikla pouze hmotná škoda na vozidle Opel ve výši asi 15.000 Kč. Jiná škoda nebyla ohledáním zjištěna. K poškození životního prostředí ani ke zranění osob při nehodě nedošlo.
            Na místě byla kaplickými policisty provedena dechová zkouška (přístrojem Dräger) u řidiče, s pozitivním výsledkem 2,81 promile alkoholu v dechu. Do vyřízení věci byla muži zakázána další jízda s motorovými vozidly.
            Na místě poté zasahovaly jednotky HZS Kaplice a Český Krumlov, které vyprostili havarované vozidlo z koryta potoka.
            Příčina dopravní nehody a míra zavinění podezřelého řidiče jsou předmětem dalšího šetření. Policisté případ šetří jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem