Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

AUTO - TEAM řešil více než dvacet tisíc porušení rychlosti

Shrnutí činnosti za první pololetí tohoto roku 

Celkem 20 284 přestupků překročení nevyšší povolené rychlosti řešili za prvních šest měsíců tohoto roku členové pracovního týmu s názvem AUTO – TEAM. Ten byl zřízen za účelem zajištění pravidelného a efektivního dohledu na silniční provoz na dálnicích, rychlostních silnicích a dalších vybraných komunikacích s cílem eliminovat protiprávní jednání účastníků silničního provozu, které vážně ohrožuje jeho bezpečnost a plynulost.

Z tohoto počtu zjištěných překročení rychlosti se 8 095 týkalo překročení rychlosti v obci a 12 189 mimo obec. Celková výše uložených pokut v blokovém řízení jen za překročení nejvyšší povolené rychlosti přesáhla 16 700 000 Kč, což je o více než 1 mil. Kč více oproti srovnatelnému období loňského roku. Dalších 1 222 překročení rychlosti policisté oznámili k projednání příslušným správním orgánům.

Dopravní policisté z týmu, který k výkonu služby využívá 40 policejních speciálů typu VW Passat R36, VW Passat B7, Ford Mondeo ST 220 a Škoda Superb, dále blokově vyřešili 238 řidičů, kteří nesprávně či nebezpečně předjížděli a dalších 273, kteří nerespektovali přednost v jízdě.

Další, často se vyskytující porušení zákona, která museli policisté AUTO – TEAMU v uplynulém půlroce řešit, pak bylo telefonování za jízdy v počtu 2 803 uložených blokových pokut, nepřipoutání se bezpečnostním pásem – 1 622 přestupků řešených v blokovém řízení a 2 225 řidičů usedlo za volant vozidla v nevyhovujícím technickém stavu.

Policisté tohoto pracovního týmu dále uložili celkem 181 kaucí dle zákona číslo 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích v celkové výši téměř 1,5 mil. Kč.

V budoucnu tak i s ohledem na dosažené výsledky policisté AUTO – TEAMU ve své činnosti rozhodně nepoleví a budou se i nadále věnovat eliminaci především závažných porušení pravidel silničního provozu, která mají bezprostřední vliv na životy a zdraví všech účastníků silničního provozu.

Policisté AUTO - TEAMU byli v nedávné době nasazeni v rámci dopravně bezpečnostních akcí na Pardubicku a Liberecku.

16. července 2014
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR  

vytisknout  e-mailem