Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Auto srazilo ženu

VSETÍNSKO: Šetříme nehodu s účastí chodkyně. 

V pátek v půl šesté večer v Rožnově pod Radhoštěm srazil řidič osobního vozidla chodkyni přecházející po vyznačeném přechodu.
Jednatřicetiletý cizinec jel s vozidlem Renault Fluence z centra Rožnova po hlavní silnici směrem k Valašskému Meziříčí. V blízkosti benzinové čerpací stanice přehlédl chodkyni, která dokončovala přecházení silnice po přechodu pro chodce, a narazil do ní svým vozidlem. Dvaatřicetiletá žena ze Zubří utrpěla při tomto zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice.
Provedenými dechovými zkouškami policisté u obou účastníků vyloučili přítomnost alkoholu. Škoda na vozidle dosáhla osmdesáti tisíc korun. Nehodu nadále šetříme.
 
Období začátku adventu je typické brzkým stmíváním a pozdním rozedníváním. V tomto období je také mnohdy snížena viditelnost i častějšími přeháňkami jak dešťovými tak i sněhovými. Nezřídka se vyskytují mlhy. Právě na tyto skutečnosti by měli řidiči brát ohled. Dvojnásob v době předvánočního shonu, kdy pohyb chodců v centrech měst i mimo ně je opravdu vysoký.
A chodci? Můžeme také pro svou viditelnost mnohé udělat. Při výběru oblečení se zaměříme na to, zdali je opatřeno reflexními prvky jako nášivkami nebo švy. Pokud to oblečení neobsahuje, můžeme si opatřit reflexní doplňky a výběr je opravdu široký - nášivky, nažehlovaly, klíčenky, přívěsky nebo reflexní pásky. Dejme řidičům šanci, aby nás včas uviděli, dáváme tím šanci sami sobě.
 
 
3.prosince 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Vozidlo po střetu

Vozidlo po střetu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem