Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Auto skončilo na střeše bazénu

VSETÍNSKO: Nezabrzděný opel se samovolně rozjel.  

Neobvyklou dopravní nehodu řešili uplynulou sobotu vsetínští dopravní policisté v Kelči. Nedostatečně zajištěné auto se rozjelo a po ujetí několika set metrů se zastavilo na střeše bazénu u rodinného domku. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
 
V sobotu dopoledne přijel devětapadesátiletý řidič z Bělotína na hřbitov do Kelče. Svůj Opel Astra zaparkoval na silnici poblíž hřbitova a odešel na hřbitov. Když se po chvíli vrátil, jeho auto na místě nebylo. První ho napadlo, že mu vozidlo někdo ukradl. Pak se ale zadíval z kopce dolů a na nedaleké zahradě rodinného domku spatřil větší pohyb osob, proto se rozhodl sejít dolů k zahradě. Když se blížil, uviděl svůj vůz na střeše krytého bazénu. Ihned začal přemýšlet, jak se auto na zahradu dostalo a zjišťovat, jestli není někdo zraněn. Vyšlo najevo, že muž svoje vozidlo nezajistil proti pohybu, jak ukládá zákon. Uváděl, že rychlost měl zřejmě zařazenou, ovšem ruční brzdu určitě nezatáhl. Auto se po jeho odchodu samovolně rozjelo, ujelo 300 až 400 metrů, projelo křižovatkou, kde zrovna naštěstí nikdo neprojížděl, pak se dostalo přes živý plot na zahradu rodinného domku a zastavilo se na zastřešení krytého bazénu, které poškodilo.
 
Na bazéně vznikla předběžně škoda ve výši 50 000 korun, stejná škoda byla vyčíslena na vozidle. Policisté uložili řdiči za porušení zákona blokovou pokutu.
 
Stejnou chybu udělal minulý týden ve čtvrtek i sedmadvacetiletý řidič z Ostravy. S vozidlem VW Crafter zastavil o půl čtvrté odpoledne na jedné z ulic ve Val. Meziříčí a odešel. Jelikož auto dostatečně nezajistil proti pohybu, tak se rozjelo, přejelo přes cestu a zastavilo se v silničním příkopu. Při této nehodě také nebyl naštěstí nikdo zraněn.
 
 
24. března 2014,por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

DSC_3599

DSC_3599 

Detailní náhled

DSC_3628

DSC_3628 

Detailní náhled

DSC_3634

DSC_3634 

Detailní náhled

DSC_3642

DSC_3642 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem