Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto si dlouho neužil

DĚČÍNSKO - Muže i s odcizeným autem chytili policisté za dva dny; Řídil s cizí kartou... 

Auto si dlouho neužil

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 29letý recidivista, který minulý týden ukradl v Horním Podluží auto. V minulosti 13krát trestaný muž vnikl na pozemek statku, kde odcizil zaparkované starší vozidlo, ve kterém nechal majitel klíče. Auto pak dva dny používal, než ho v Krásné Lípě i s odcizeným vozem vypátrali policisté. Muž, který se ke krádeži přiznal, byl obviněn z přečinu, za který mu s ohledem na pestrou trestní minulost hrozí až tříleté vězení.

Řídil s cizí kartou

     Až dva roky ve vězení by mohl strávit 59letý muž, kterého v České Kamenici zastavila hlídka celní správy. Muž řídil nákladní vozidlo s návěsem a při kontrole celníci zjistili, že je v digitálním tachografu vložena nepřenosná karta jiné osoby. Řidič podle závěrů prověřování svým jednáním naplnil skutkovou podstatu přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, ze kterého mu bylo v uplynulých dnech sděleno podezření.

Krádež kol

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se ve Varnsdorfu vloupal do suterénu panelového domu. Ze sklepní kóje odcizil dvě horská kola v hodnotě téměř deset tisíc korun, v případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

4. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem