Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto se převracelo přes střechu

Výkřiky hrůzy a zděšení se draly z úst čtyřčlenné posádky. 

     Naštěstí šlo tentokrát o simulace skutečných havárií. Stovky převratů absolvovala fabie na dětském dopravním hřišti poblíž 8.základní školy v Mladé Boleslavi. Právě tam totiž složky Integrovaného záchranného systému společně s mladoboleslavskou městskou policií uskutečnily prezentační a zároveň dopravně výchovnou akci pro děti i dospělé. Příchozí měli možnost se zblízka seznámit s vozidly Policie České republiky, hasičů, městské policie i záchranné služby. Velký zájem byl o nácvik poskytování první pomoci, osedlání motocyklu městské policie a zejména použití majáku, sirény i rozhlasového zařízení na vozidlech záchranářů.

     Téměř čtyři stovky dětí, především žáků základních škol, prošly testy z pravidel silničního provozu a absolvovaly jízdu po dopravním hřišti pod dohledem strážníků. Všem pak městští policisté vydali „řidičský průkaz“. Největší fronta zájemců se vytvořila u speciálního simulátoru, který pro akci zajistila Generali Pojišťovna a.s. Fabie na zvláštním otočném zařízení simulovala převrácení auta při dopravní nehodě a účinnost bezpečnostních pásů ve vozidle. Čtyřčlenné osádky auta se mnohokrát ocitaly hlavou dolů a na vlastní kůži si vyzkoušely pocity lidí uvnitř havarovaného vozu. 

     Krásné počasí a účast více než pěti stovek lidí potěšily organizátory. Největší odměnou pro všechny bude, když na silnicích Mladoboleslavska nebude docházet ke zbytečným nehodám a všichni účastníci silničního provozu budou opatrnější.

vytisknout  e-mailem