Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Auto se otočilo několikrát kolem své osy

KRAJ VYSOČINA: Z hrozivě vypadající nehody vyvázl řdič s lehkým zraněním 

Policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově vyšetřovali od začátku letošního roku do 23. července celkem 309 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba usmrcena, tři utrpěly těžké zranění a dalších 68 osob bylo zraněno lehce. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku přesáhla částku tři miliony korun. Při třech dopravních nehodách policisté zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.
 
O obrovském štěstí může hovořit řidič, který na dálnici D1 havaroval začátkem týdne v noci. V pondělí 23. července krátce před půlnocí došlo na dálnici D1 na 162. kilometru ve směru jízdy na Brno k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Octavia.  Šestapadesátiletý řidič jel s osobním vozidlem v pravém jízdním pruhu. Zřejmě se plně nevěnoval řízení svého vozidla. Přepadl ho mikrospánek a s vozidlem přejel přes krajnici a opustil vpravo těleso dálnice. Poté vozidlo sjelo do travnatého příkopu a narazilo pravou přední částí do travnatého svahu. V důsledku tohoto nárazu se vozidlo od travnatého svahu odrazilo a asi třikrát se otočilo kolem své vlastní osy.
 
Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl převezen k ošetření do nemocnice v Brně – Bohunicích. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 100 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově.
 
mjr  JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
25. červenec 2012

 

vytisknout  e-mailem