Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto se díky GPS lokátoru vrátí majiteli

HRADECKO-Během hodiny policisté zadrželi auto i s řidičem 

Video z akce

Díky vynikající spolupráci mezi policisty operačních středisek v Hradci Králové a v Praze a majitelem odcizeného vozidla se během krátké doby od nahlášení odcizení mohlo auto vrátit majiteli.
 
Vozidlo zn. SUZUKI IGNIS zmizelo v Chlumce nad Cidlinou v nočních hodinách ze soboty na neděli. Majitel poškozené společnosti ale odcizení zjistil až v neděli odpoledne. Naštěstí bylo auto vybaveno GPS lokátorem a mohli jsme ho tedy ve spolupráci s majitelem okamžitě začít lokalizovat.
 
Zhruba před 16. hodinou bylo vozidlo zaměřeno v obci Nehvizdy, ale krátce na to se dalo do pohybu. Operační důstojník na operačním středisku v Hradci Králové ve spolupráci se společností spravující GPS lokátor postupně navigoval svého kolegu na operačním středisku v Praze a ten zajišťoval opatření směřující k zadržení vozidla. Díky této „trojstranné“ spolupráci bylo vozidlo během jedné hodiny zadrženo poblíž ulic Karlovarská a Slánská v Praze 6 - Řepy i s 24letým řidičem. Podle směru jízdy je velmi pravděpodobné, že řidič chtěl s vozidlem pokračovat dál mimo Prahu. Otázkou zůstává proč, a kam s autem jel. Na tyto otázky by mělo odpovědět probíhající vyšetřování.
Kriminalisté krátce po zadržení řidiče zjistili, že se jedná o muže, který nám je z minulosti již dobře známý pro trestnou činnost v oblasti majetkové a drogové problematiky. Zjistili také, že není držitelem platného řidičského oprávnění.
 
Jak bude skutek právně kvalifikován, ukáže až probíhající vyšetřování. V úvahu přichází přečin neoprávněné užívání cizí věci, případně krádež. V obou případech hrozí pachateli až dvouleté vězení.
 
Na tomto konkrétním případě se opětovně potvrzuje, že pokud je vozidlo vybaveno technologiemi, které umožňují jeho zaměření, je šance na nalezení a vrácení jeho majiteli několikanásobně vyšší.  
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, 602 651 187   
11. 2. 2013, 12:30   

vytisknout  e-mailem