Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto řídil bez patřičného oprávnění

CHOMUTOV - Vloupání do obchodu, Zloděj využil příležitost, Ze stánku zmizel počítač, Hořela chata.... 

Jezdil bez řidičáku
Bez náležitého oprávnění usedl za volant motorového vozidla a řídil 19letý muž z Kadaně. Během včerejší kontroly tuto skutečnost zjistila policejní hlídka na Kamenné v Chomutově, kde vozidlo projíždělo. Muž nebyl schopen předložit svůj řidičský průkaz, protože jej nikdy nevlastnil. Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění je trestným činem a za něj  řidiči hrozí až roční pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.
Vloupání do obchodu
Tento týden se kdosi vloupal do prodejny potravin v Jirkově, Vinařická ulice. Mříže na dveřích pachateli ve vstupu nezabránily, vnikl dovnitř  a odcizil cukrovinky, alkohol, cigarety a z pokladny sebral jedno sto korun. Celková škoda bude vyčíslena až po provedené inventuře, její výši majitelka odhadla na sedm tisíc korun.
Zloděj využil příležitost
Dámskou peněženku s doklady a hotovostí si odnesl zloděj, který vnikl do skříňky jedné z firem na Pražské ulici v Chomutově. Kdosi využil skutečnosti, že šatny nejsou zajištěné a pracovní skříňka neuzamčená, vnikl dovnitř a s odcizenými věcmi v klidu odešel. Oznámení o krádeži nyní vyšetřují policisté.
Ze stánku zmizel počítač
Na policii ve Vejprtech se včera dostavil majitel prodejního stánku v ulici Boženy Němcové a oznámil, že mu kdosi v nestřeženém okamžiku odcizil brašnu s přenosným počítačem. Kromě toho přišel i o osobní doklady a  tak se celková škoda vyšplhala na dvacet tisíc korun. Po pachateli této krádeže bylo vyhlášeno pátrání.
Hořela chata
V úterý odpoledne došlo k požáru chaty v Mikulovicích. Když se na místo dostavili hasiči a klášterecká policejní hlídka, byla chata již v plamenech. Po uhašení požáru a ohledání, stanovil jako pravděpodobnou příčinu požáru technik hasičů samovznícení střešních trámů od kouřovodu. Zraněn nebyl naštěstí nikdo, škoda na majetku byla vyčíslena na 1,5 milionu korun.
Z výrobny nic neodnesl
Jirkovští policisté včera prověřovali vloupání do výrobny krmiv v Mládežnické ulici. Po překonání vstupní mříže a dveří se dostal pachatel do kanceláře expedice, tu prohledal, nic však neodcizil a objekt opustil. Oprava poškozeného zařízení však bude majitele stát nejméně deset tisíc korun. Bude-li pachatel dopaden, hrozí mu obvinění z pokusu krádeže a poškozování cizí věci.
Bilance dopravních nehod
I přes nepříznivé počasí, které včera panovalo na celém území našeho okresu, vyjížděly policejní hlídky šetřit pouhé tři nahlášené dopravní nehody. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, oprava poškozených vozidel si vyžádá hotovost ve výši nejméně 33 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem