Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto pojistili až po nehodě

MOSTECKO - Dvojice čelí obvinění z pojistného podvodu; Policie již ví, kdo vzal peníze ze sbírky; Pokuty dostali chodci i cyklisté. 

Policejní komisař zahájil stíhání 54letého muže z Mostu a 23leté Mostečanky a obvinil oba z přečinu pojistného podvodu spáchaného ve spolupachatelství. Toho se měli dopustit tím, že po vzájemné dohodě v Německu zakoupili osobní vozidlo VW a při jízdě měla obviněná jako řidička za hranicemi na parkovišti u dálnice nacouvat do zaparkovaného vozu značky BMW a toto vozidlo poškodila. Když si oba uvědomili, že auto, které převážejí ze zahraničí, nemá pojištění, ze kterého by se uhradila škoda vozidlu BMW, tak se spolu dohodli a muž měl uzavřít telefonicky s českým zprostředkovatelem pojištění pojistnou smlouvu odpovědnosti z provozu vozidla na jméno ženy. Následně u české pojišťovny byla uplatňována náhrada způsobené škody na vozidle BMW, kterou uplatňovala německá pojišťovna. Té byla vyplacena částka v přepočtu 203 tisíc korun. Oba stíhaní věděli, že pojistná smlouva byla uzavřena až po vzniku dopravní nehody. A protože si pojišťovny předávají dokumentace, tak naše pojišťovna zjistila z těchto materiálů, že k nehodě došlo časově dříve, než byla uzavřena pojistná smlouva.  

Případ krádeže peněz ze sbírky objasněn
Mostecká policie již ví, kdo měl minulý týden odcizit peníze z plastové kasy, umístěné ve vestibulu mosteckého obchodního centra. Z kasičky zmizela bankovka v hodnotě 2 000 korun. Peníze v ní jsou určené na pomoc lidem z obce Stebno na Podbořansku postižené vichřicí. Vzhledem k tomu, že osoba, která si měla peníze přivlastnit je nezletilá, nemůže policie s ohledem na současnou platnou legislativu zveřejnit více informací. Případ je nadále v šetření policistů obvodního oddělení Most. 

Policie pokutovala dva chodce a dva cyklisty
Na kontrolu cyklistů a chodců se zaměřili mostečtí dopravní policisté při třídenní krajské dopravní akci. Hlídky po tři dny na místních komunikacích i silnicích I. třídy sledovaly, zda tito účastníci dodržují pravidla silničního provozu. Během akce muži v uniformách zastavili  a zkontrolovali i 18 motorových vozidel a odhalili 7 přestupků v dopravě. V jednom případě nebyl užit zádržný systém při přepravě dítěte, pokutu vyinkasovali dva chodci a dopravní předpisy porušili i dva cyklisté. Policisté za šest dopravních přestupků uložili účastníkům silničního provozu pokuty ve výši 2 000 korun. Jeden přestupek bude řešen ve správním řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 12. července 2021 

vytisknout  e-mailem