Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto opravdu není "trezor"

O tom se přesvědčil i poškozený muž, který přišel o rybářské potřeby, které nechal viditelně položené ve vozidle. 

Policistům dosud neznámý pachatel se vloupal dne 9. 7. 2008 v dopoledních hodinách do osobního automobilu Opel Corsa, které zaparkoval jednadvacetiletý muž na parkovišti v obci Bohumilice na Vimperksu.

Pachatel rozbil pravé zadní okno u vozidla a ze zadního sedadla odcizil rybářský prut s navijákem a vojenský pytel. Dvaapadesátileté majitelce vozidla tak vznikla škoda za 2 000 korun a mladému muži škoda 1 500 korun na odcizených věcech. Vimperští policisté provedli na místě a v okolí prvotní šetření, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu “krádeže” (§247) a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

POLICIE ČR UPOZORŇUJE OBČANY: V souvislosti s tímto případem, upozorňujeme občany, aby si ve svých vozidlech neponechávali viditelně uložené věci, které spolehlivě lákají zloděje. Opouštíte-li, byť jen na krátkou dobu své vozidlo, řádně ho zajistěte (uzavřete okna i střešní) a uzamkněte. Pro bezpečnost svého majetku ukládejte odložené věci ve vozidle do zavazadlového prostoru.

vytisknout  e-mailem