Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto není trezor

Strakonice – Vloupání do vozidel. 

V posledních dnech se ve Strakonicích množí případy vloupání do osobních automobilů. Majitelé vozidel by proto měli být více ostražití a neměli by uvnitř vozidel nechávat viditelně odložené věci, které pachatele přitahují jako magnet. Při odchodu by měli také vždy zkontrolovat uzamčení vozidla.

Za poslední dny strakoničtí policisté přijali hned několik oznámení o vloupání do osobních automobilů. V noci na 21. prosince 2021 se pachatel vloupal do vozidla zn. Peugeot zaparkovaného v ulici Na Ohradě, ze kterého odcizil led žárovky, tři powerbanky, rozbrusku a poškodil středovou opěrku. V noci na 23. prosince 2021 se terčem útoku stala Škoda Octavia zaparkovaná v ulici Bezděkovská. Z ní pachatel odcizil dvě autorádia, sady nářadí, zesilovač, basový reproduktor, hadraulický hever a další nářadí. V době od 28. do 30. prosince 2021 se pachatelé vloupali do dalších třech vozů. Do Škody Fabie zaparkované v ulici Švandy dudáka, dále do vozidla Audi A3 v ulici Mlýnská (naproti nákupnímu centru Hvězda) a do vozidla Škoda Octavia v ulici Mírová (naproti kulturnímu domu). Pachatel odcizil oblečení, knihy, hasicí přístroj, elektrický hoblík, svářečku, truhlářskou pilu, kufr s nářadím. Ve všech uvedených případech pachatel do vozidla vnikl zatím nezjištěným způsobem. Celková škoda na věcech odcizených z vozidel je vyčíslena na bezmála 90 000 korun.  

Policisté Obvodního oddělení Strakonice se případy intenzivně zabývají a zároveň se obrací na občany, aby byli obezřetní, všímaví ke svému okolí a v případě podezřelého pohybu kolem zaparkovaných vozidel neprodleně informovali Policii ČR na lince 158 nebo na tel. č. 974 237 700.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

31. prosince 2021

vytisknout  e-mailem