Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto není trezor

TRUTNOVSKO-Dva případy vloupání do automobilů 

Ve středu ráno 26. 10. 2011 se na policisty z Úpice obrátil s žádostí o pomoc čtyřiatřicetiletý muž, který mužům zákona oznámil vloupání do svého zaparkovaného automobilu. Policejní hlídka ihned po tomto oznámení vyjela do Malých Svatoňovic – Markoušovic. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že nenechavec v průběhu noci vnikl do zaparkovaného osobního motorového vozidla Fiat, které stálo na zahradě jednoho z místních domů. Nenechavec z automobilu odcizil závitnici i s uloženými závitovými oky, sbíjecí kladivo a vrtačku. Poškozený vyčíslil škodu na 23 tisíc korun.

Druhý případ násilného vniknutí do uzamčeného automobilu zaprotokolovali ve středu ráno i trutnovští policisté. Dosud neznámý zloděj vnikl na Rybové ulici do zaparkovaného volkswagenu, ze kterého odcizil odloženou peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházely osobní doklady majitele vozu. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na částku převyšující 1 tisíc korun.
Za přečiny krádeže provedené vloupáním hrozí pachatelům shodně trest odnětí svobody až na dva roky.

Policie České republiky žádá všechny občany, aby si v době, kdy nemají své dopravní prostředky zcela pod kontrolou, v těchto nenechávali žádné volně odložené věci a cennosti. Nedávejte zlodějům šanci svou neopatrností a někdy až lehkomyslností.
 

Je Vaše auto na ulicích v bezpečí?

nprap. Udo Ertner
27. 10. 2011

vytisknout  e-mailem