Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto není trezor

Uložené věci byly příliš velkým lákadlem 

Řada vloupání do několika motorových vozidel dělá starosti policistům v celém regionu. Od pondělka policisté z Litomyšle řeší případ vloupání do skladu materiálu v Nové Vsi a následnou krádež věcí z úložného prostoru dvou nákladních vozidel. Zloděj se zmocnil nářadí za několik desítek tisíc korun. Další případ vloupání se stal v obci Pazucha. Pachatel tentokrát svoji pozornost zaměřil na zaparkovanou Škodu Favorit. Majitel nyní postrádá věci za téměř 400 korun. Poškozením skleněné výplně dveří je škoda vyčíslena na 800 korun.
Opět ve stejnou dobu,  tedy v pondělí v přesně nezjištěnou dobu,  došlo k vloupání do kabiny nákladního vozu Man, parkujícího na ulici Brněnská v Moravské Třebové. Řidiči zmizel z kabiny notebook. Škoda je tentokrát vyčíslena na téměř 14 tisíc korun.
Škody za víc jak 40 tisíc korun pak napáchal zloděj ve Svitavách. Na ulici Kyjevská a Revoluční vykradl čtyři osobní motorová vozidla. Kořistí se opět staly uložené věci. Tyto případy spolu zřejmě nijak nesouvisí. Ovšem všechna vloupání mají jedno společné. Uložené věci na očích těm, kteří nemají čisté úmysly. Proto je třeba si uvědomit, že auto není trezor.
nprap. Anna Štegnerová
25. 8. 2009

vytisknout  e-mailem