Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto není trezor

J.Hradec – Nechala batoh ve vozidle i s platební kartou a PIN kódem. 

Včerejšího dne, v době kolem poledne, dosud neznámý  pachatel  nezjištěným způsobem vnikl do osobního automobilu  VW Golf, který byl zaparkován před OD v J.Hradci. Z vozidla ze sedačky řidiče odcizil zde volně odložený dámský batoh, ve kterém byla uložena dámská peněženka s finanční  hotovostí 4 800 korun. V peněžence se rovněž nacházela platební karta s PIN kódem, občanský a řidičský průkaz, ale i šest  klíčů od bytu poškozené. Platební kartu poškozená žena zablokovala avšak již  pozdě. Pachatel užil  PIN kód a  vybral pomocí platební karty z účtu  poškozené  finanční  hotovost ve výši 3 000 korun.  Celková škoda na odcizené finanční  hotovosti a věcech činí nejméně 8 400 korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení , kteří pátrají jak po pachateli, tak po odcizených věcech.  
Pozor na zloděje na parkovištích před ODPozor na zloděje na parkovištích před OD
 
Policisté Územního odboru Jindřichův Hradec opětovně apelují  na majitele vozidel, aby nenechávali žádné věci na viditelných místech ve svých miláčcích na čtyřech kolech. Umístěné   tašky, batohy či notebooky, GPS navigace, ale i čtyřnohé němé tváře na sedadlech přilákají zloděje, který využije své příležitosti a do vozidla se zpravidla pokusí vloupat. Škody na prázdné tašce nebo batohu se pohybují v řádech stovek korun, avšak odcizená elektronika či oprava rozbitých oken a poškozených zámků vozidel je mnohem větší.
 
Nedávejte zlodějům šanci a zabezpečte si řádně své věci. Pokud si nemůžete vzít svůj majetek z automobilů s sebou, umístěte své věci do prostor vozidla, kam není vidět pouhým okem. Předejdete tak možnému odcizení !!! 
 
 por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
14. září 2011

vytisknout  e-mailem