Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto na střeše, návykové látky za volantem

RYCHNOVSKO - Jak bylo na silnicích o víkendu. 

Sloužící policisté vyjížděli ke střetům se zvěří a také k havárii se zraněním. V jejich síti uvízli i neukáznění řidiči.

Spánek nebo únava ?
Řidič vozu zn. Nissan Sunny jedoucí od Čestic směrem na Borohrádek se v sobotu ve 12:35 zřejmě zcela nevěnoval řízení. Na rovném lesním úseku vyjel vpravo mimo silnici do příkopu, kde předkem auta zavadil o vzrostlý strom a převrátil se na střechu. Záchranáři padesátiletého řidiče převezli se zraněním do nemocnice. Alkohol u něj dopravní policisté na místě dechovou zkouškou vyloučili. Škoda havárie je odhadnuta na 40.000 korun.

Bez oprávnění a pod vlivem
Policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách zastavili v sobotu v 14:30 ve městě řidičku vozu zn. Volkswagen Passat k běžné silniční kontrole. Při ní zjistilli, že dvaatřicetiletá žena řídila auto i přesto, že jí byl počátkem února tohoto roku Městským úřadem v Rychnově nad Kněžnou vysloven zákaz řízení motorových vozidel na 16 měsíců. Při testu na návykové látky, který u ní hlídka na místě provedla, jí navíc vyšla pozitivní hodnota na přítomnost látek skupiny Amfetamin/Metamfetamin. Oznámení o přestupku policisté předali příslušnému správnímu orgánu.

Pod rouškou noci
Pod vlivem alkoholu usedl v neděli po třetí hodině ranní za volant zn. Ford Focus i sedmatřicetiletý muž, projíždějící z Týniště nad Orlicí směrem na Žďár nad Orlicí. Při běžné silniční kontrole u něj policejní hlídka naměřila 0,72 promile alkoholu v dechu. Zároveň muži zákona zjistili, že u vůz má od ledna letošního roku neplatnou technickou kontrolu. Po řádném poučení se muž podrobil v nemocnici  lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, který spolu s oznámením o přestupku poslali příslušnému správnímu orgánu.

por. Mgr. Alena Kacálková
6. března 2017

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

Čestice 4.3. 

Detailní náhled

Rychnovsko

Čestice 4.3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem