Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Auto mu odňali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za volant usedl vždy pod vlivem. 

Alkohol je velmi špatný rádce. Své o tom ví čtyřicetiletý muž z obce u Uherského Hradiště. V podroušeném stavu usedl za volant felicie celkem třikrát. A to během jednoho měsíce!

Koncem ledna ho v ranních hodinách zastavila policejní hlídka u Uherského Brodu. Po kontrole dokladů se muž podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 1,41 promile alkoholu. Policisté navíc zjistili, že má od konce roku 2017 platnou blokaci řidičského průkazu ze zdravotních důvodů. Další jízdu mu zakázali a také mu zadrželi řidičský průkaz.

Z toho si ale muž nic nedělal. Důkazem toho je totiž další alkoholová jízda, kterou absolvoval po několika dnech od prvního incidentu. Dopravní policisté mu dali pokyn k zastavení mezi obcí Modrá a Zdounky. Tentokrát nadýchal 2,82 promile alkoholu.

Po uplynutí několika dnů se muž dostavil v ranních hodinách na Obvodní oddělení Uherský Brod k výslechu. Jak sám později uvedl, jeho rozhodnutí přijet vozem, bylo špatné.

I přesto, že věděl, že nesmí řídit, to ráno usedl do felicie a odjel do Uherského Brodu. Vůz zaparkoval v ulici Prakšická a k budově policie přišel pěšky. Po ukončení výslechu absolvoval cestu zpět stejným způsobem. Ovšem s tím rozdílem, že si udělal pivní zastávku. Poté, co se posilnil alkoholem, usedl v ulici Prakšická do felicie a jel směrem na obec Prakšice. Jenže to netušil, že ho opět zastaví policisté. Na dechovém přístroji se ukázalo 2,2 promile alkoholu.

Ještě ten den skončil v policejní cele. Policisté mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a také mu jako nepoučitelnému řidiči odňali vozidlo. To může na základě rozhodnutí soudu nakonec propadnout státu. Podle zákona mu nyní hrozí až dvouleté vězení.

6. března 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem