Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto mělo stočený tachometr

TEPLICKO - Prodávající byl obviněn z podvodu; Nesplácí půjčky; Hledáme svědky nehod... 

Auto mělo stočený tachometr

     Na problémy si zadělal 52letý muž, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinu podvodu. Je podezřelý, že poškozenému muži prodal za necelých sto dvacet tisíc Octavii dovezenou z Německa, přičemž deklaroval stav ujetých kilometrů 176 tisíc. Následně ale bylo zjištěno, že auto bylo v zahraničí koupeno se stavem tachometru 264 tisíc kilometrů. Podle znalce připravil poškozeného uvedením v omyl o dvacet dva a půl tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a padne odsuzující rozsudek, mohl by jít muž až na dva roky za mříže.

Nesplácí půjčky

      Z úvěrového podvodu byla obviněna dvacetiletá žena, která si zažádala o pět půjček, které nesplácí. Je podezřelá, že uzavřela prostřednictvím obchodních zástupců, nebo internetu smlouvy o půjčkách dohromady za více jak 25 tisíc korun, které řádně nesplácí, navíc v žádostech uváděla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmů. V případě, že ji soudce uzná vinnou, mohla by jít až na dva roky ve vězení.

 Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 11:30 hodin dne 28. března do 9:25 hodin dne 2. dubna 2019 v Teplicích, ul. Alejní, na parkovací ploše před panelovým domem č. p. 2757.  Neznámý řidič měl poškodit kovovou parkovací zábranu umístěnou v parkovacím boxu č. 10. a z místa ujet, aniž by splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     K další nehodě, od které řidič ujel, došlo v době od 20:00 hodin dne 1. dubna do 6:30 hodin dne 2. dubna 2019 v Dubí, ul. Tichá před č. p. 214. Neznámý řidič tam měl poškodit levé přední dveře a levý práh zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Policisté na místě zajistili stopy laku žluté a zelené barvy. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Z nádrže zmizela nafta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se na odpočívadle mezi Bořislaví a Velemínem vloupal do nádrže zaparkovaného kamionu. Odšrouboval víčka u obou palivových nádrží a odcizil asi 600 litrů nafty, čímž poškozené společnosti způsobil škodu téměř 18 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

8. dubna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem