Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Autaři“ z kolínské kriminálky vypátrali odcizené vozidlo během několika hodin

KOLÍNSKO – Muž byl obviněn a skončil ve vazební věznici. 

Kolínští kriminalisté opět předvedli výbornou práci, tentokrát v objasnění případu krádeže osobního vozidla Citroen. Kriminalisté zabývající se trestnou činností v oblasti aut během pár hodin našli kradené auto i s pachatelem, kterého přímo v něm zadrželi. Teď už je za mřížemi ve vazební věznici.

Komisař zahájil 14. ledna trestní stíhání 44letého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu krádeže a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy se těchto trestných činů měl dopustit tím, že ve večerních až nočních hodinách ze středy 13. ledna na čtvrtek 14. ledna odcizil vozidlo Citroen, které bylo zaparkované v ulici Sokolská v Kolíně. V zavazadlovém prostoru auta byly uloženy věci, jako různé druhy nářadí, přepravky na pivo, příslušenství k mobilnímu telefonu a jiné. S vozidlem, které si nastartoval a odcizil, jezdil po okrese Kolín, a to až do necelých čtrnácti hodin 14. ledna, kdy byl v tuto dobu zadržen kriminalisty přímo v autě.

Výše uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech za trestný čin krádež odsouzen či potrestán a dále přes skutečnost, že řídil vozidlo s uloženým platným zákazem řízení motorových vozidel pro všechny skupiny a to vše navíc v době nouzového stavu.

Čtyřiačtyřicetiletý recidivista byl po obvinění a po rozhodnutí soudu převezen do vazební věznice. Nyní mu hrozí až osmiletý trest odnětím svobody.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
19. ledna 2021

vytisknout  e-mailem