Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta vykrádal přespolní

CHOMUTOV - Zlákala ho autorádia, Z domu zmizela bezpečnostní kamera.... 

Nejčastěji mizí autorádia
Vykradení několika osobních automobilů na Chomutovsku má na svědomí 39letý muž z Hovorčovic. Od února, kdy se pohyboval na našem okrese, jich má na svědomí osm. Šest v Chomutově, dvě pak v přilehlých obcích. Pracoval podle stejného scénáře. Rozbitým oknem vnikl dovnitř a většinou odcházel s autorádiem. Neponechal však na místě ani autonavigaci či tašku s firemními doklady. Celková škoda tentokrát převýšila 116 tisíc korun. Obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci putovalo za pachatelem do výkonu vazby Věznice v Litoměřicích, kde se jmenovaný v současné době nachází.
 
Z domu zmizela kamera
Bezpečnostní kameru z vestibulu domu v ulici Matěje Kopeckého odcizil 19letý Jirkovák. Škoda byla vyčíslena na tři tisíce korun, ale na muže čeká obvinění z trestného činu krádeže. Šetřením bylo totiž zjištěno, že za stejnou činnost byl v březnu letošního roku již odsouzen a to odpracováním sta hodin obecně prospěšných prací. Ty však do současné doby nevykonal.
 
Trojice pachatelů dopadena
Tři mladí muži z Jirkova mají na svědomí vloupání do místní restaurace. Oknem v přízemí vnikli dovnitř, všechno prohledli a odnesli lahve s alkoholem, cukrovinky a další věci. Ukradené věci nestihli ani zkonzumovat, protože je zadržela policejní hlídka. Jeden z nich si obvinění z trestného činu krádeže již převzal, na zbývající dva stejné obvinění čeká.
 
V krádežích pokračují
Na Blatenské ulici v Chomutově zadržela policejní hlídka dva muže, kteří se krátce před tím, vloupali do sklepních kójí. Přestože byli oba za stejnou trestnou činnosti v posledních třech letech již odsouzeni, v konání nadále pokračují. 31letý muž si převzal obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a byl propuštěn na svobodu. Jeho, o tři roky starší parťák, byl ze stejných činů také obviněn, ale skončil v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby.  
 
Nadýchal přes dvě promile
Na silnici před obcí Kovářská kontrolovali policisté projíždějící osobní vozidlo, které řídil 58letý muž. Z jeho jednání bylo patrné, že není něco v pořádku. Tušení policistům potvrdila provedená dechová zkouška. Přístroj muži naměřil 2,09 promile alkoholu v dechu. Na nezodpovědného řidiče čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli až roční pobyt za mřížemi.
 
Při hledání práce byl okraden
Do budovy Úřadu práce na Chomutovsku přišel 40letý muž. Na chviličku si odložil svou ledvinku, ponechal jí bez dozoru a to se mu nevyplatilo. Taška zmizela i s mobilním telefonem, penězi a osobními doklady. Hodnotu odcizených věcí stanovil muž na šest tisíc korun. Krádež šetří policie.
 
Pěstí poškodil auto
40letý Chomutovák poškodil na parkovišti v centru Chomutova zaparkované BMW. Úderem pěstí do předních dveří způsobil promáčknutí karoserie vozidla. Odstranit následky jeho jednání bude stát nejméně deset tisíc korun. Co muže vedlo k uvedenému činu šetří policie. I když se pachatel odmítl k věci vyjádřit je podezřelý z trestného činu poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem