Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Auta houbařů zaujala zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Bystřičtí policisté včera přijali hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel. 

Včera odpoledne přijali bystřičtí policisté hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel.

O svou kabelku tak během odpoledních hodin přišla čtyřiačtyřicetiletá žena. Ta společně se svým přítelem přijela na houby. Muž zaparkoval automobil značky Nissan na odstavné ploše nad obcí Chvalčov a poté se společně vydali do lesa. Když se za několik hodin k autu vrátili, uviděli rozbité okno a následně zjistili, že z vozu zmizela ženina kabelka. Zloděj tak odcizením kabelky s doklady a osobními věcmi způsobil škodu bezmála deset tisíc korun a dále škodu poškozením auta ve výši šest tisíc korun.

K další krádeži došlo v obci Rajnochovice. Pachatel si tam u lesa vyhlédl zaparkované auto značky Ford. Zatímco byl řidič na houbách, rozbil na vozidle okno a ze zavazadlového prostoru mu odcizil batoh s osobními věcmi, peněženkou, doklady a platební kartou. Devětačtyřicetiletému muži tak způsobil škodu odcizením věcí ve výši tisíc korun a škodu poškozením okna vozu čtyři tisíce.

 

Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Nenechávejte proto na sedadlech či odkládacích plochách žádné věci. Ani zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

 

5. srpna 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem