Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kamion s hliníkovými odlitky v příkopu

RYCHNOVSKO - Páteční omezení na frekventované silnici. 

Ke dvěma dopravním nehodám na Vamberecku vyjížděli v průběhu dvanácti hodin policisté rychnovského Dopravního inspektorátu.

Informaci o první dopravní nehodě přijal operační důstojník na lince 158 v 19:25. Řidič vozu zn. Fiat Bravo projíždějící Vamberkem s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy a zřejmě přehlédl chodce, přecházejícího přes ulici směrem k bowlingu. Došlo ke střetu čtyřicetiletého chodce s levou přední částí auta. Záchranáři chodce transportovali do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Policisté na místě u řidiče fiatu přítomnost alkoholu dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 4.000 korun.

RychnovskoDruhé oznámení o dopravní nehodě v Lupenici přijal operační důstojník dnes krátce po sedmé hodině ranní.  Řidič nákladní soupravy zn. Scania s návěsem Schmitz jedoucí od Vamberku směrem na Rychnov nad Kněžnou se v obci s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení a v levotočivé zatáčce vyjel vpravo na nezpevněnou část krajnice. Souprava, převážející hliníkové odlitky,  poškodila ocelová svodidla a převrátila se do příkopu. Při této dopravní nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu, kterou policisté u řidiče z Polska na místě provedli, vykázala negativní výsledek. Škoda této dopravní nehody je předběžně vyčíslena na 500.000 korun.

Z kamionu, opřeného o strom, unikaly provozní kapaliny, které zlikvidovali přivolaní hasiči. Od desáté hodiny probíhala překládka 9 t nákladu, frekventovaná silnice č. I/14 byla v provozu pouze jednosměrně ve směru na Vamberk. Ve 14:30 policisté komunikaci zcela uzavřeli z důvodu vyprošťování kamionu.

por. Mgr. Alena Kacálková
20. listopadu 2015

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

20.11. Lupenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

19.11. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.11. Lupenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.11. Lupenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem