Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Atrapa výbušniny byl umístěna na kontejneru

ŽĎÁRSKO: Děti v rámci hry hledaly napodobeniny nástražných výbušných systémů 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v sobotu 11. března kolem osmé hodiny ráno na tísňovou linku 158 oznámení o nálezu předmětu připomínajícího nástražný výbušný systém na ulici Kostelní ve Velkém Meziříčí. Předmět nalezl pracovník technických služeb, který uvedl, že se jedná o černou krabičku s červenou a zelenou diodou, která je přilepena na jednom z kontejnerů na tříděný odpad. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. Hlídka na místě učinila nezbytná opatření a šetření, kterými zjistila, že se jedná o napodobeninu nástražného výbušného systému. Dále policisté zjistili, že na území města probíhá aktivní hra oddílu organizace, která se zabývá volnočasovými aktivitami dětí a mládeže, při které jsou na různých místech ve městě umístěny atrapy výbušnin, a to celkem ve čtyřiatřiceti případech. Tyto napodobeniny mají děti při hře nalézt a zneškodnit. Policisté zkontaktovali organizátory této hry a všechny napodobeniny nástražných výbušných systémů byly odstraněny.

V souvislosti s uvedeným případem apelujeme na veřejnost a zejména organizace zabývající se volnočasovými aktivitami dětí, aby při svých aktivitách, venkovních hrách a soutěžích nepoužívaly imitace nástražných výbušných systémů a munice, či jiných podobných předmětů, které by mohly v občanech vyvolat obavy o bezpečnost.

Dále vyzýváme občany, kteří najdou předměty připomínající munici, výbušniny a zbraně, aby dbali obzvláště velké opatrnosti a s těmito předměty nijak nemanipulovali a vyčkali do příjezdu policistů, kteří učiní adekvátní opatření.

por. Mgr. Stanislava Miláčkov, komisař

15. března 2017

vytisknout  e-mailem