Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Arogantní řidička to chtěla vyřešit jiným způsobem

BŘECLAVSKO: Žena byla zadržena a obviněna z podplácení. 

Břeclav - Běžná silniční kontrola měla včera (1. května) nečekanou dohru. Hlídka před čtvrtou hodinou ranní zastavila řidičku osobního vozidla Mercedes Benz v Břeclavi na ulici 17. listopadu. Již při prvním kontaktu bylo zřejmé, že jednatřicetiletá žena je pod vlivem alkoholu. Policisté u ní nejdříve provedli orientační dechovou zkoušku, která potvrdila alkohol zabarvenou trubičkou do zelena. Následné odborné měření přesné hladiny alkoholu v dechu žena záměrně přerušovala s argumentem, že do přístroje nedokáže nafoukat a také odmítla lékařské vyšetření i odběr krve.

Během kontroly začala řidička s policisty smlouvat a nabídla jim úplatek ve výši dva tisíce euro. Policisté ženu okamžitě upozornili na protiprávní jednání a sdělili jí, že se jedná o uplácení. Na tento argument kontrolovaná reagovala snížením výše zmíněné částky na dva tisíce korun. Když ovšem zjistila, že ani s uvedenou sumou nepochodí, začala být agresivní a policisty dokonce fyzicky napadla.
Celý incident skončil v policejní cele, kam řidička putovala. Navíc ji  komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil ze spáchání trestného činu podplacení, za který si může u soudu vysloužit trest odnětí svobody v délce od jednoho roku do šesti let.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. května 2012
podplácení.wav

vytisknout  e-mailem