Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Argentinská doga napadla 91letou seniorku

ČESKOLIPSKO - Žena skončila v péči traumatologického oddělení nemocnice. 

Aktualizace ze dne 16. 2. 2019 :

Policisté přijali  od lékařů informaci o tom, že 91letá žena z Pihelu, kterou ve středu hospitalizovali kvůli napadení psem, v pátek  v českolipské nemocnici zemřela. Případ si  převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která bude nyní zjišťovat souvislost mezi zraněními, která žena utrpěla a jejím úmrtím. Za tímto účelem si vyžádáme znalecké posudky z oboru zdravotnictví. Právní kvalifikaci případu určíme až po nashromáždění všech potřebných podkladů.

por. Bc. Ivana Baláková

 Novoborští policisté nyní dokumentují vážné napadení člověka psem v obci Pihel. Případ se stal ve středu 13. února  kolem půl jedné po poledni, kdy se na 91letou seniorku pohybující se za pomoci chodítka,  vrhnul pes plemene Argentinské dogy. Ženu srazil k zemi na veřejné cestě, kudy procházela,  a začal ji kousat a vláčet po zemi.

Napadené pomohla 39 letá místní obyvatelka Lenka a její přítel Martin, kteří od ní psa odehnali a postarali se o ni do příjezdu sanity zdravotnické záchranné služby. Jejich statečný zásah proti rozzuřenému psovi nebyl úplnou samozřejmostí, protože oba riskovali, že se jeho agrese obrátí proti nim. Za to, jak se zachovali, jim patří velký respekt.ilustrační foto z archivu Českolipského deníkuilustrační foto z archivu Českolipského deníku

Pes seniorku pokousal v obličeji, na temeni hlavy, na nohách a na rukách. Zranění si vyžádala její hospitalizaci na traumatologickém oddělení českolipské nemocnice. Vzhledem k prožitému stresu je na tom paní i velmi špatně psychicky.

Policisté jméno majitele psa znají. Jedná se o obyvatele Novoborska. Policisté ho už předběžně vyslechli. To, že mu pes utekl, popřít nemohl, nicméně argumentoval tím, že to bylo poprvé. Někteří obyvatelé Pihelu však policisty informovali o tom, že tu doga pobíhala po veřejné cestě a naháněla lidem strach v minulosti už vícekrát.

Vzhledem k tomu, že jsou majitelé za chování svých psů vždy plně odpovědní, hrozí nyní majiteli dogy trestní stíhání.

15. 2. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem