Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž řídil vozidla i přes uložené zákazy činnosti

DOMAŽLICKO - Opakovaně jezdil s odcizeným vozidlem a nerespektoval tři tresty, kdy nesmí řídit motorová vozidla. 

Policisté z oddělení obecné kriminality v Domažlicích ukončili prověřování krádeže vozidla i tři skutky porušení zákazu činnosti řízení motorových vozidel. Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pětadvacetiletý muž z obce ze severního Plzeňska, pobývající v současnosti na Domažlicku, ze spáchání přečinu krádež a pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Muž dne 22. června tohoto roku v Domažlicích na ulici Masarykova nasedl do zaparkovaného vozidla značky Opel Meriva, použil nalezený klíč k jeho nastartování a z místa odjel. Majiteli vznikla škoda ve výši 37 tisíc korun.

Dne 28. června byl hlídkou policistů kontrolován v obci Loučim, kdy jel z Domažlic do Klatov a zpět po komunikaci I. třídy číslo 22 v době od 19.00 do 20.18 hodin. Při kontrole se podrobil testu, zda není pod vlivem návykových látek a tento měl pozitivní na konopí.

S vozidlem značky Opel Meriva jel dne 4. července po různých komunikacích v Domažlicích, do Horšovského Týna do Plzně a zpět.

V neděli 10. července po osmnácté hodině jel přes obec Domažlice směrem na Babylon, kde byl kontrolován hlídkou policistů.

Muž opakovaně řídil uvedená vozidla, i když má uloženy tři tresty spočívající v zákazu činnosti řízení motorových vozidel. První zákaz podle rozhodnutí Městského úřadu v Nýřanech má uložen od měsíce června 2021 do října 2022, druhý Městským úřadem v Domažlicích od měsíce července 2021 do března 2023 a třetí Okresním soudem v Rokycanech od měsíce ledna 2022 do října 2023.

Obviněný si přisvojil cizí vozidlo tím, že se jej zmocnil a byl za obdobný trestný čin v posledních třech letech odsouzen a opakovaně řídil vozidla a tím vykonával činnost, kterou měl podle rozhodnutí soudu a jiného orgánu zakázanou.

nprap. Dana Ladmanová

12. července 2022

vytisknout  e-mailem