Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zkrácení DPH za 2,3 miliardy Kč – prvotní informace

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) ve spolupráci s Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci od středečního rána (19. března 2014) prováděli na celém území České republiky úkony trestního řízení, které souvisely s rozsáhlým zkrácením DPH při obchodováním s pohonnými hmotami. Škoda způsobená České republice byla předběžně vyčíslena na cca 2,3 miliardy korun. 

V rámci úkonů trestního řízení kriminalisté ÚOKFK provedli 16 domovních prohlídek a 9 prohlídek jiných prostor.
 
V současné době k uvedenému případu můžeme uvést, že došlo k zadržení celkem 15 osob, které byly následně obviněny z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaného ve prospěch organizované zločinecké skupiny a z trestného činu účast na organizované zločinecké skupině.
 
Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci ve čtvrtek 20. března 2014 podal na všechny obviněné osoby návrh na vzetí do vazby.
 
Na případu s kriminalisty ÚOKFK a státními zástupci VSZ v Olomouci úzce spolupracovali i pracovníci dalších útvarů Policie ČR a Ministerstva financí (GFŘ, GŘC, FAÚ). Více informací k případu budeme moci sdělit v úterý 25. března 2014 na tiskovém briefingu (podrobnosti k briefingu budou upřesněny v pondělí 24. března 2014).
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
21. března 2014

vytisknout  e-mailem