Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inaugurace prezidenta republiky

Probíhají přípravy na bezpečnostní opatření policie. 

V souvislosti s páteční inaugurací nového prezidenta České republiky Miloše Zemana připravujeme bezpečnostní opatření k zajištění  klidného průběhu ceremoniálu a zajištění bezpečnosti návštěvníků.
 
Do bezpečnostního opatření na ochranu prezidenta republiky jsou zapojeni policisté všech složek policie včetně speciálních, které jsou při podobných opatřeních standardně využívány.
 
Policisté budou provádět monitorig příchozích osob a návštěvníci musí počítat se zběžnou kontrolou při vstupu na Hrad.
Při kontrole osob se zaměříme především na předměty, které by mohly ohrozit bezpečnost chráněných osob a narušit klidný průběh ceremoniálu jako například dlouhé tyče a podobné předměty. Stejně tak doporučujeme, aby návštěvníci nepřicházeli na Hrad s velkými zavazadly nebo obaly velkých rozměrů (krabice, balíčky apod.). Žádáme všechny návštěvníky o shovívavost a trpělivost v souvislosti s kontrolami.
 
Pražský hrad nebude zcela uzavřen a návštěvníci se budou moci po počáteční kontrole pohybovat ve vymezených prostorách Hradu. První nádvoří bude pro návštěvníky zcela uzavřeno. Částečně bude uzavřeno také druhé a třetí nádvoří, na kterém bude probíhat přehlídka vojáků. Po dobu ceremoniálu budou na Hradě uzavřeny některé prostory. Jedná se o uzavření všech výstav, katedrály, Vladislavského sálu.
 
 
nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí Policejního prezidia
6. března 2013

vytisknout  e-mailem