Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Otrava metylalkoholem-aktualizace

Muž je ve vážném zdravotním stavu. 

     Benešovská policie prošetřuje případ těžké otravy metylalkoholem.
  
     Jednašedesátiletý muž z Benešovska byl ve večerních hodinách v neděli 2. prosince se zdravotními komplikacemi hospitalizován v benešovské nemocnici. Lékaři u něj potvrdili intoxikaci metylalkoholem. Pacient je ve vážném zdravotním  stavu.
     Policisté zajistili lahve alkoholu, které v nemocnici odevzdal pacientův příbuzný a lahve s různými destiláty, které se nacházeli v bydlišti poškozeného. Zajištěné lihoviny odvezli k laboratorním rozborům. Odbroná expertíza prokázala, že jedna z lihovin obsahovala 27% metylu.
    
      Benešovští policisté zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Provádějí intenzivní šetření v souvislosti s původem a distribucí závadného alkoholu.
   
      Alkohol, který muž požíval, byl z jeho starých domácích zásob, tudíž se jedná o již dříve zakoupený alkohol. Proto důrazně upozorňujeme občany, že nebezpečí otravy závadným alkoholem stále trvá. V oběhu mezi lidmi je stále velké množství smrtelně nebezpečného alkoholu, proto se vyhýbejte nesprávně označeným lahvím s lihovinami, alkoholu s neznámým původem a starým zásobám v domácnostech.
    
     Vysoká škola chemicko-technologická v Praze obnovila z důvodu blížících se vánočních svátků testování alkoholu na metanol. Bližší informace : http://www.vscht.cz/homepage/tisk/tiskove_zpravy/2012/testovani_alkohol
 
                                                                                                                     
 
 
nprap. Diana Škvorová
3. prosince 2012

vytisknout  e-mailem