Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pomalovaná lokomotiva v Brodku u Př.

Řídil posilněn alkoholem, lékaře navštívil mimo ordinační dobu 

Pomalovaná lokomotiva
Ze středy na čtvrtek neznámý pachatel v areálu mostního obvodu v obci Brodek u Přerova na ul. Tovární poškodil pomalováním plášť odstavené motorové lokomotivy. Společnost z Ostravy si vyčíslila předběžnou škodu na 200 000 Kč.
 
Dopravní nehoda s alkoholem
Včera v 19.30 hod. řídil 34letý řidič po předchozím požití alkoholu osobní vozidlo Opel v Přerově. Jel po ulici Polní ve směru od Předmostí k ulici Velké Novosady. Při jízdě se plně nevěnoval řízení a naproti čerpací stanice Agip vyjel vpravo mimo vozovku. Pravým předním kolem vyvrátil jeden betonový obrubník a zůstal stát s předním kolem zapadlým za obrubníkem. Věc oznámil na Městskou policii Přerov a své vyjádření k dopravní nehodě neustále měnil. Strážníci provedli u řidiče dechovou zkoušku, která napoprvé vykázala hodnotu 1,98 promile alkoholu v dechu a při druhé zkoušce se zvýšila na 2,34 promile. Na místo přijela policejní hlídka skupiny dopravních nehod a podezřelý se opět podrobil dechové zkoušce. Naměřená hodnota již činila 2,59 promile. Následně uvedl, že vůz neřídil a odmítl lékařské vyšetření s odběrem krve. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti. Ke zranění nedošlo, na obrubníku vznikla hmotná škoda ve výši 1000 Kč. 
 
Vloupání do ordinací lékařů
Ze středy na čtvrtek neznámý pachatel v Hranicích na ul. Komenského vypáčil okno do dvora zdravotního střediska. Následně vnikl do chodby a čekárny v přízemí. Poté se přes uzamčené dveře, na kterých vypáčil bezpečnostní zámek, dostal do ordinace lékařky. Z uzamčené a jím vypáčené skříňky pak odcizil hotovost 2000 Kč. Vyšel do prvního patra budovy, vypáčil další zámek u dveří a vnikl do ordinace ORL. Násilím vnikl do uzamčené skříně s léky, ze které nic neodnesl, ale z věšáku si vzal klíč, kterým odemknul čekárnu kožního lékaře. Páčením uzamčených dveří se dostal do ordinace lékaře a stejným způsobem se dostal do zásuvky stolu. Z něj si odnesl částku 500 Kč. Pak z místa odešel. Celková škoda byla vyčíslena na 8000 Kč.    

vytisknout  e-mailem