Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krátce po loupeži byl pachatel zadržen

Pachatel na poškozeného vytáhl nůž a poté jej oloupil. 

Sedmadvacetiletého muže z Oder v současné době prošetřují novojičínští policisté pro podezření ze spáchání trestného činu loupež. Podezřelý v noci na pondělí 29. června v jedné herně v Odrách nejdříve prohledával kapsu kalhot muže, který zde usnul. Jakmile se poškozený probudil, požadoval po něj vydání peněž. To však poškozený odmítl a podezřelý na něj vytáhl vystřelovací nůž, kterým se po něm zahnal. Poškozený útok vykrýt, přitom utrpěl drobnou řeznou ránu na dlani. Při napadení upadl na zem, kde mu pachatel přiložil nůž ke krku a z kapsy kalhot mu odcizil hotovost, kterou poškozený vyhrál na hracích automatech. Poté pachatel utekl pryč. Přepadený muž případ ihned oznámil na tísňovou linku 158 a policisté po něm začali intenzívně pátrat. Krátce na to podezřelého muže zadrželi oderští policisté. Policejní komisař již pachateli sdělil obvinění. Za trestný čin loupež mu hrozí až 8 let vězení.


Stalo se …


Krádež kol a poškození čelního skla

Novojičínští policisté v těchto dnech prošetřují krádež kol a poškození čelního skla na dvou  zaparkovaných vozidel na Novojičínsku.
Ve večerních hodinách dne 28. června odcizil ze zaparkovaného osobního vozidla Mazda 626, které parkovalo na ulici Palackého v Novém Jičíně, čtyři kompletní kola s pneumatikami Brigeston, rozměru 195/60R-15 a AL disků Dezent. Majitel předběžně vyčíslil škodu přes dvacet tisíc korun.
Pachatel dále na vedle zaparkovaném osobním vozidle Volvo 440 poškodil výplň čelního skla. Způsobena škoda na tomto vozidle činila deset tisíc korun. Policisté po pachateli trestných činů krádeže a poškozování cizí věci intenzivně pátrají.


Zloděj z pokoje odcizil televizor

Neznámý pachatel odcizil z neděle na pondělí 29. června z rodinného domku ve Skotnici televizor. Pachatel vstoupil do neuzamčeného domu a z obývacího pokoje odcizil LCD televizor Mirai v hodnotě 18 tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují pro podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.


Pět let nesměl řídit, přesto zákaz porušil

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý (34) muž z Ostravy. Podezřelý muž řídil hodinu před půlnocí dne 28. června v Makovicích osobní vozidlo Toyota Corolla, ačkoliv měl rozhodnutím Okresního soudu Ostravě ze září minulého roku, vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu pěti let. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.


Alkohol za volant opravdu nepatří

Policisté prošetřují devětadvacetiletého muže z Novojičínska z podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý muž krátce po třetí hodině nad ránem dne 28. června řídil osobní vozidlo Škoda Favorit po předchozím požití alkoholických nápojů. Muž jel s vozidlem po komunikaci z obce Veřovice přes Mořkov do Životic u Nového Jičína, kde jej kontrolovala policejní hlídka. Provedenou dechovou zkouškou u něj bylo zjištěno 1,28 promile alkoholu v dechu. Následná zkouška po čtyřiceti minutách, vykázala hodnotu 1,34 promile alkoholu v dechu, přičemž s naměřenými hodnotami podezřelý souhlasil. Muži nyní hrozí až rok odnětí svobody

vytisknout  e-mailem