Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Návštěva prezidenta ČR z pohledu policie

ZLÍNSKÝ KRAJ: Nemuseli jsme řešit žádné narušení veřejného pořádku, ani komplikace v dopravě.  

V rámci návštěvy prezidenta České republiky ve Zlínském kraji jsme připravili bezpečnostní opatření, jehož úkolem bylo zajistit  především bezpečnost a veřejný pořádek ve všech místech, která prezident navštívil.  
 
Další z priorit bylo zajistit bezpečnost a plynulost v oblasti dopravy, a to zejména při přesouvání kolony vozidel převážející prezidenta republiky a doprovodných vozidel a minimálně omezit ostatní účastníky silničního provozu.
 
Na přípravě a průběhu bezpečnostního opatření se každý den podílely desítky policistů z jednotlivých útvarů Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Úzce jsme po celou dobu spolupracovali s policisty celorepublikového Útvaru pro ochranu prezidenta ČR.
 
Po celou dobu návštěvy prezidenta Miloše Zemana v našem kraji jsme  nezaznamenali narušení veřejného pořádku. Také v oblasti dopravy nedošlo k žádným komplikacím a přesun kolony byl vždy plynulý.
 
Jediným incidentem, který jsme museli v souvislosti s návštěvou prezidenta řešit, byl nález podezřelého předmětu poblíž náměstí v Rožnově p. R. při čtvrteční návštěvě prezidenta v tomto městě. Podezřelý předmět prozkoumali přivolaní pyrotechnici z Olomouce, kteří zjistili, že se nejedená o nástražný výbušný systém, jak se mohlo na první pohled zdát. Tato událost zapříčinila přesun setkání prezidenta s představiteli města z radnice do hotelu AGH a několikaminutové zpoždění setkání prezidenta s občany na náměstí v Rožnově p. R.    

 

16. října 2015, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem