Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

34-Střežení vnějšího perimetru přebírá Armáda České republiky

ZLÍNSKO: V areálu zůstává stále padesátka policistů.  

V pátek večer kolem devatenácté a třiadvacáté hodiny jsme z areálu muničních skladů ve Vrběticích zaznamenali několik neřízených středně silných detonací. Po prvních explozích přivolal velitel zásahu policejní vrtulník, který celý areál monitoroval ze vzduchu a pořizoval snímky pomocí termovize. Zjišťoval zejména, zda díky detonacím nedošlo ke vznícení rozházené munice. Výsledky ukázaly, že k požáru nedošlo.
 
V neděli nad ránem se z areálu opět ozvaly dvě rány. Vzhledem k tomu, že nebyly provázené dýmem ani světelným zábleskem, s největší pravděpodobností to nebyly výbuchy munice, nýbrž výstřely myslivce. Apelujeme tímto na všechny obyvatele okolních obcí, kteří se účastní honů a lovů zvěře, při nichž mohou zaznít jakékoliv zvukové projevy, aby na linku 158 případně na speciálně zřízenou linku 974 666 555 hlásili jednotlivé výstřely.
 
Od dnešního dne přebírá kompletní střežení celého čtrnáctikilometrového perimetru Armáda České republiky na několika desítkách stanovišť v počtu kolem 180 vojáků denně. Policisté ze speciálních pořádkových jednotek z krajských měst se podílí na střežení okruhu na dvou stanovištích. Pracují jako zákrokové skupiny v počtu 22 policistů a jsou připravení vyrazit v případě podezření na porušení vnějšího perimetru, případně při podezření na spáchání jakéhokoli protiprávního činu. Zároveň budou nepřetržitě v obcích Lipová, Haluzice a Vlachovice-Vrbětice hlídky policistů, které budou dohlížet na bezpečí občanů. Celkem bude denně v areálu kolem padesáti policistů.
 
Všichni členové IZS budou pracovat v rámci společného řídícího centra, kde budou společně koordinovat složky policistů, záchranářů, hasičů a vojáků.
 
V okolí několika stovek metrů od skladu číslo 12, který explodoval 3. prosince, je rozházené velké množství munice a jejích úlomků. Pyrotechnici proto společně s dvacítkou policistů vytvořili rojnici, která prohledává prostor v okolí obcí Haluzice a Lipová tak, aby vyloučili riziko nenadálého výbuchu rozházené munice pro obyvatele obcí.
 
 
 Vrbětice rojnice 4.JPG
Armáda vozy.jpg 
 
 
 
15. prosince 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem