Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

13-Výbuch munice ve skladu ve Vrběticích, 4. listopadu 2014

ZLÍNSKO: Armáda dnes ráno dorazila do Vrbětic.  

Poslední zaznamenaný výbuch z areálu ve Vrběticích zazněl včera v podvečer kolem páté hodiny. Jednalo se o středně silnou ojedinělou explozi. Pokud by byla opravdu poslední, po sedmi dnech budou moci pyrotechnici povolit odvoz uložené munice ze skladů. Teprve poté bude možný vstup do epicentra výbuchu pro kriminalisty a vyšetřovatele. Kriminalističtí technici budou moci provést ohledání místa činu a zajistit veškeré stopy, které v místě výbuchů naleznou. Dobu sedmi dnů budeme počítat od každé ojedinělé nekontrolované exploze.

Dnes v sedm hodin ráno dorazilo do Vrbětic dlouho očekávané vojsko. Společně s policisty se bude něco málo přes třicet vojáků z pluku v Hranicích na Moravě podílet na střežení celého areálu v okruhu 1200 metrů od epicentra výbuchu. Střežení bude stejně jako doposud probíhat permanentně, nyní ve smíšených hlídkách. Kromě střežení je celý areál zapáskovaný a zanedlouho bude vybavený také výstražnými cedulemi.

Pyrotechnici za pomoci policejních obrněných vozidel denně v prostoru čistí příjezdové cesty a kontrolují jednotlivé skladovací budovy. Epicentrum a jeho blízké okolí nepřetržitě mapují dvě kamery. 

Průzkum5.jpg

 Průzkum4.jpg

4. listopadu 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem