Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

12-Výbuch munice ve skladu ve Vrběticích, 3. listopadu 2014

ZLÍNSKO: Nekontrolované exploze neustávají.  

O víkendu se z areálu bývalých muničních skladů opět ozvalo pár neřízených explozí. Pyrotechnici zjišťují, co přesně je jejich spouštěčem a proč stále neustávají. Denně vyrážejí ke kontrole terénu a likvidují nalezenou nebezpečnou munici. V okolí epicentra jsme nainstalovali další kameru k nepřetržitému záznamu procesů, jež v něm probíhají. Záznam ze sledování budou denně vyhodnocovat, aby zjistili, jaké reakce se v epicentru vyvíjejí.
 
V pátek večer jsme obeslali všechny firmy, jež v areálu provozují jednotlivé budovy a skladují v nich munici. Vyzvali jsme je k vyklizení budov a odvozu munice. Přesný termín převozu se bude odvíjet od postupu práce pyrotechniků. Do areálu budou moci vpustit zástupce jednotlivých firem až poté, co ustanou nekontrolované exploze a areál bude naprosto bezpečný nejen pro pohyb osob, ale také dopravních prostředků.
 
V sobotu ve čtyři hodiny ráno na jedno z hlídaných stanovišť dorazil šestnáctiletý mladík a dožadoval se vstupu do střežené oblasti. Policisté se mu snažili vysvětlit, že prostor je nebezpečný a vstup do něj je zakázán. Mladík ovšem trval na svém. Byl se bavit ve Slavičíně a chtěl si přes les zkrátit cestu domů. Policistům nezbylo nic jiného, než mladého muže zajistit. Provedená dechová zkouška prokázala 2,18 promile alkoholu. Po nějaké době jej muži zákona předali rodičům. Mladík se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. Navíc budeme zjišťovat, kdo mladíkovi alkohol podal. Ten je totiž také přestupcem a hrozí mu ve správním řízení tučná pokuta.
 
Na střežení areálu se bude v některých dnech podílet také zlínská jízdní policie, která bude v daném okolí dohlížet na to, aby do zapáskovaného nebezpečného prostoru nikdo nevstoupil.
  
Průzkum1.jpg
 
 
Průzkum2.jpg 
Průzkum3.jpg
 
3. listopadu 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem